Trónok Harca 1. évad 1. rész online magyarul(HD)

Trónok Harca 1. évad 1. rész online magyarul(HD)

 

Ez a felülvizsgálat spoilereket tartalmaz.

1. Tél jön

És így, sok előrelátás, izgalom és fanboy lelkesedés (beleértve a tiédet is), hogy George R. R. Martin epikus fantasy-sorozat, Game Of Thrones, debütál a kis képernyőre.

Egyszerre hálásnak kell lennünk, hogy a HBO a sorozatban rejlő lehetőségeket látta, és úgy döntött, hogy befektetni szeretne benne. A felnőtt témákkal, az ingyenes erőszakkal, a szexekkel és a természetfeletti horror elemekkel könnyedén válhatott egy elmosódott filmbe (a legtöbb elhagyott történetből), vagy bármely más hálózaton szokatlan TV-sorozattal. Ehelyett a HBO úgy döntött, hogy az új fantasy-sorozat nélkül jelenik meg vámpír vagy vérfarkas nélkül, és úgy tűnik, hogy az egyik legjobb lépés, amit valaha készült.

Ahogyan a The Sopranos, a The Wire és a Róma is befolyásolták más hálózatokat, hogy hasonló stílusú show-okat indítsanak el, a fantáziadas sorozatosságát a következő néhány hónapban világossá kell tenni. Valójában már láthatja a Game Of Thrones befolyását. Mivel a show 2007-ben jelent meg 2007-ben, a Showtime létrehozta a Camelotot, a Starz a Pillars Of The Earth és a HBO-t készítették el, így meggyőződve arról, hogy Thrones lesz találat, állítólag Neil Gaiman amerikai istenségeit követi. Mindez nem lehet közvetlenül a Game Of Thrones-nél, de lehet, hogy az alapja annak a gondolkodásnak, hogy egyes projekteket előre megy előre.

Mindenesetre elég háttér-értelmetlenség. Ön itt van, hogy megtudja, a műsor maga is jó, és a spoilerek nagyjából elindulnak innen.

Ennek az első epizódnak köszönhetően úgy tűnik, Martin remek döntést hozott abban, hogy a HBO-t adaptálja könyveit. Olyan sok karakterrel, plotvonalakkal, helyszínekkel és háttéranyagokkal, amelyeket bemutatni tudtak, a sorozat logisztikai rémálomnak tűnt. Mindazonáltal, mindegyik könyvhez tíz epizódot szentelnek, a filmesek lehetőséget kapnak arra, hogy nyugodt tempóban bemutassák Westerosz és lakói világát. Nem mintha egyáltalán úgy döntöttek.

Az első epizódban bemutatjuk azokat a természetfeletti eseményeket, amelyek a The Wallon túlmutatnak (ahol az újjáélesztett hullák a fantasztikusan rémisztő bemutatót mutatják be), Winterfell szürke földjei, King's Landing arany fénye a Dothraki barbár és nyers kultúráját.

Észak-Írország és Málta felhasználásával háttérbe szorulva a termelők egy kavicsos, nyers világot teremtettek, ahol nemcsak azt hisszük, hogy léteznek olyan lények, amelyeknek neve dirigere, de az, hogy a háttérben fekvő epikus kastélyok már évezredek óta állnak. Minden királyságnak saját vizuális identitása is van. A fal elromlik, hideg és rémálmok, Winterfell sötét, nyirkos és szomorú (jól, északi, tél jön), és King's Landing élvezi a nyár utolsó napjait.

Annyi királysággal és helynevekkel, amelyek könnyen zavarossá váltak az ok-okozati néző számára. De a bemutató csodálatosan megkönnyíti a közönséget egy vizuálisan lenyűgöző megnyitási kreditsorozattal, amely a több királyság és a városok felett egy Ramin Djawadi (Clash Of The Titans) fantasztikus, epikus pontszámát nyújtja.

Mégis, egy világban ez a komplex, expozícióra lesz szükség, és bár sokan ismerhetnéd Jon Snowt Joffrey Lannister-től, a legtöbb néző nem fog. Ez bármi, valójában az epizód egyetlen hibája volt. Westeros háttértörténete és a Vas Trón mögötti történelem lehetett egy epikus Lord Of The Rings stílusú prológon, de bizonyos karaktereket a Stark nővérek, a Sansa és az Arya közötti szeszélyes párbeszéden keresztül vezetnek be.

Ezen a feljegyzésen a casting osztály különös figyelmet érdemel, mivel a világ minden szereplője tökéletesen öntött a karakterükért. Sean Bean csodálatosan sztoikus, hiszen Eddard Stark, az újonc Kit Harrington szakértelemmel testesíti meg a Jon Snow csalódottságát és kötelességét, míg Mark Addy úgy néz ki, mintha a labda, mint a kemény, könyörtelen király Robert. Még a gyerekek, akik játszanak a Stark gyermekekkel, jól kezelik magukat, és érdekes lesz látni őket, hogy növekedjenek a saga egészében.

Trónok Harca 1. évad 1. rész online magyarul(HD)

Jó szórakozást a Trónok Harca 1. évad 1. rész online magyarul(HD) -hoz

 

(Visited 5630 times, 1 visits today)

Ami még érdekelhet