Trónok Harca 1. évad 5. rész online magyarul(HD)

Trónok Harca 1. évad 5. rész online magyarul(HD)

 

Ez a felülvizsgálat spoilereket tartalmaz.

5. A farkas és az oroszlán

Ha van egy dolog, ami filmet vagy TV-sorozatot hozhat vagy szüntethet meg, akkor a gyermek szereplői használhatók. Olyan jól használjuk a Jake Lloyd (I. rész) és a Michael Oliver (Problem Child) fából készült előadásokat, hogy amikor végre látjuk a gyermekek színjátszó tisztességes megjelenítését, ez egy kinyilatkoztatás.

Figyelembe véve a Game Of Thrones gyermekszereplőinek számát, mindig volt nagy esély arra, hogy a műsor tönkreteszi az elmosódott és érzelemmentes színészetet. Azonban a fiatal csillagok nagyrészt tökéletesek voltak, különösen a fiatal Maisie Williams (Arya). A színésznő annyira könnyedén működik, mint a fiúgyermekes Arya, hogy nem fogok meglepődni, ha Abigail Breslin, Natalie Portman és Anna Paquin soraiba lép, hogy teljes értékű felnőtt csillaggá váljon.

A jelen epizódjában szereplő jelenetek a legerősebbek közé tartoznak, legyen az, hogy szembenézzen néhány túlzottan buzgó őrökkel, vagy figyelmeztette az apját az életének fenyegetéseiről. Azonban a jelenetek, ahol egyáltalán nem mondja semmit, ami a legjobb volt, nevezetesen egy nagy sárkány koponya felfedezése a Vörös Tartás börtönében, és a családja elleni túlélés. Bár a gyerekek üldözik a macskákat, vagy megtanulják a Westeros nagycsaládjainak bannereit és mottóit (egy másik hasznos kiállítási helyszínen), a felnőttek folytatják a cselekményt, ölnek vagy megöltek.

Annyi politikai cselszövéssel, ami a királyság körül folyik, ez a hét epizód kizárja Jon kalandjait a Falon és Daenery növekvő erejét. Ehelyett a farkas és az oroszlán kizárólag a The Starks, a The Lannisters és a királyi király udvarai válogatott kegyelmeseire összpontosít. Valószínűleg a legjobb, figyelembe véve a Ned és társai előtt álló sok problémát.
Miközben Ned és Robert lehetnek a legjobb barátok, a hír, hogy Daenerys terhes a Drogo gyermekével, meggyőzte a királyt, hogy rendeljen el egy megelőző sztrájkot a Targaryen család ellen. Ned, megrémült az ártatlan gyermeke megölésének gondolata miatt, úgy dönt, hogy lemond, mint a király keze, de továbbra is vizsgálja, miért halt meg halálát elődje.

Mindez követi, hogy mi történik a könyvben, de ami a legérdekesebbnek találta ezt az epizódot, olyan jelenetek voltak, amelyeket kifejezetten a sorozat számára készítettek. Nos, tudom, hogy sok olvasó nem olvasta a könyveket, tehát biztos lehet benne, hogy mit akarok megvitatni, semmilyen módon nem tartalmaz spoilereket, csak megjegyzéseket fűz az érdeklődéses változásokhoz, amelyeket az írók és a producerek végrehajtottak.

Ilyen gazdag karakterekkel könnyű az alkalmi néző elfelejteni vagy összetéveszteni a kisebb egyéneket. Ennek eredményeképpen az írók itt és ott kis jeleneteket hoztak létre, hogy megerősítsék az általuk játszott részt az általános eljárásban. Például vessünk Robert bátyját, Renly-t. A Game Of Thrones könyvében Renly ott van, de a háttérben, nem igazán csinál semmit. Ehelyett az írók több húst helyeztek el a karakter csontjaira, hozzátéve, hogy kapcsolatba kerül vele a szerelmes Ser Loras Tyrell (A Virágok Lovagjával). Most sok rajongó Martin munkája felkiáltó ilyen változások, de mivel a szerző maga a végrehajtó producer a show, ő valószínűleg rendben van vele, és ez két viszonylag kisebb karakter (a most) sokkal érdekesebb.

Hasonlóképpen a Verys és a Littlefinger, valamint Robert és Cersei új jelenetei extra rétegeket biztosítanak a karaktereknek, valamint könnyedén hozzá kell adni egy nagy szükségességet a kiállítás és a backstory számára. Valójában vitathatatlanul ezek a jelenetek voltak ebben a epizódban, amelyek a legérdekesebbek voltak. Míg Verys és Littlefinger egy alantaszi szócsontba kerültek, hogy "tájékoztassák" egymást, Cersei és Robert jelenete meglepő módon megérintette őket, mivel a két elkeseredett házastárs a boldogtalan házasságukon tükröződött. Azonban mi volt a cseresznye a tortán ebben az epizódban az akció.

Trónok Harca 1. évad 5. rész online magyarul(HD)

Jó szórakozást a Trónok Harca 1. évad 5. rész online magyarul(HD) -hoz

 

(Visited 3029 times, 1 visits today)

Ami még érdekelhet