Trónok Harca 1. évad 7. rész online magyarul(HD)

Trónok Harca 1. évad 7. rész online magyarul(HD)

 

Ez a felülvizsgálat spoilereket tartalmaz.

7. Win vagy meghalsz

Mint Peter Jackson az Úr a gyűrűk trilógiájával, a The Game of Thrones írók nem szigorúan ragaszkodnak ahhoz, ami egy adott könyvben történik, és a hozzá tartozó adaptációs magokat a teljes rajzok magjával töltötte, és keveset bólintott a rajongóknak. Az újonnan érkezők számára a szerencsétlen Ser Jorah kis jelenete Varys-ból nem tűnhet olyan sokat, de azok számára, akik olvasták a könyvet, ez egy szép kis tapintás az eljövendő eseményekről.

Ne aggódj, ez egyáltalán nem spoiler. Nem is az a tény, hogy a Tywin Lannister (a csodálatos Charles Dance) és a Jaime jelenléte olyan erősen indította el az epizódot, hogy azon tűnődtem, hogy a többi él a magasságában.

A szarvasokat szúrták, miközben a fiát megbántották, hogy nem ölte meg Nedet, Tywin a legyilkolóbb apja lényege. Felfedezve a fenyegetést mindenben, amit mond és tesz, Tywin leginkább a család örökségére törődik, és nem fedi fel a fiát, mert merészelte az egót a családi név fölé helyezni.

Miért fontos ez? Nos, eljött az ideje, hogy a Lannisters felemelkedjen. Mivel Robert halálos vadászbalesetben (ahol a fiatal Lancel Lannister dúsított borral töltötte el), King's Landing felrobban, minden oldalán viszket, hogy megragadja a hatalmat.

Ned számára hűségét Róbertnek tartja, és az igaz örököse kezében van a királyságnak a legfontosabb. A szemében Robert Robert legidősebb testvére, Stannis, aki jó katona lehet, de Renly szemében katasztrófa lenne királyként.

Nem meglepő, hogy a fiatalabb Baratheon úgy gondolja, hogy ő lesz a legjobb utódja, és elkezdi ajánlani a koronát. Eközben Cersei Joffrey-t helyezi a trónra, hogy meggyorsítsa a család hatalmát a Hét Királyságban.

Mindent meg kell játszani, de csak egy ember tartja a kulcsot a trón megragadásához, és ez az a férfi, aki a várost védi. Csak szégyen, hogy egy gyilkos szemét.

Littlefinger vitathatatlanul a saga egyik legsikeresebb és érdekesebb karaktere, és Aidan Gillen teljes élvezettel játszik. A jelenet, amelyben elmeséli, hogyan küzdött a Catelyn iránti szeretetért, csak Ned testvérének fizikailag legyőzte, azt mutatja, hogy ő az a férfi, aki a kardforgalommal szembeni hülyeséget választja. Nem csak a végső felfedezése mutatja meg azt a valódi szándékot, hogy milyen messzire fog menni, hogy megcsavarja az olyan férfiak típusát, akik mindig álltak rajta, de azt mutatja, hogy nem fél a legszorosabb szövetségeseit csalogatni.

Littlefinger praktikussága kiterjed az üzleti gyakorlatára is, hiszen Ros és egy másik kurva segíti az ügyfeleik megfelelő elvégzését. Egy kicsit zavarba ejtettem, miért tűnik fel Ros mindenütt, de bízom benne, hogy az írók tudják, mit csinálnak, és csak remélhetik, hogy van neki tervük.

A (jelenleg) kisebb karakterek fejlesztésének tervezése olyan, amire az írók jól teljesítenek, és ez az epizód még a Theon Greyjoy, Maester Luwin és az újonnan bebörtönzött Osha között is (Hey! Natalia Tena, Harry Potter!), egy Wildling, aki elpusztítja a növekvő rosszat Északon.

Északról szólva két epizód történt, mióta láttuk Jon Snowt, Samwell Tarly-t és az Éjszakai órát, de olyan, mintha soha nem volnánk el, és a fiatalemberek megfogadják a fogadalmukat. Nem csak a farkasfarkú, Ghost látható, de a Night's Watch szerepe hamarosan kiderül, Jon nagybátyja eltűnt egy járőren.

Mi van ott? A falat megtámadják? És kinek a kezét találta Ghost? Segít abban is, hogy Samwell Tarly egyike ennek az író kedvenc karakterének, és a hűvösebb, távolabbi Jon Snow szánalmasan, optimistán és kellemetlenül körülveszi a sötétebb dolgokat. Mint például a terhes hölgy mérgezése.

Trónok Harca 1. évad 7. rész online magyarul(HD)

Jó szórakozást a Trónok Harca 1. évad 7. rész online magyarul(HD) -hoz

 

(Visited 2560 times, 1 visits today)

Ami még érdekelhet