The Walking Dead 8. évad 5. rész online magyarul

The Walking Dead 8. évad 5. rész online magyarul

 

"Miért hoztál ide?"- ez eléggé jogos kérdés, noha Gregorytól származik. Bevillanásokkal indít az ötödik epizód, a Negan táborához tartozók terveiről és azok útjának végigkövetéséről. Bár gyakran hozzájárulnak ezek a történet elbeszéléséhez, ezúttal nem kapnak akkora hangsúlyt, alig nyerünk belőlük valamit. Figyelem, kedvcsinálónk spoilereket tartalmaz, így saját belátásod, hogy tovább olvasod-e, avagy előbb megnézed az epizódot.

 

The Walking Dead 8. évad 5. rész online magyarul

/Jó szórakozást a the walking dead 8. évad 5. rész online hoz!/

Feltevődik ugyanis a kérdés, miért kellett tudnunk, hogy a Megváltók már beszéltek Rick felkeléséről, mielőtt az megtámadta őket? Igazából már tudtuk mindezt a korábbi epizódokban elhangzó rövid párbeszédekből, így értelmetlennek tűnhet az ismétlés.

Ugyanígy a Eugene, Dwight és Simon támadást követő beszélgetése, amely során azt próbálják kitalálni, mihez kezdjenek. Persze mindeközben ők úgy sejtik, hogy Negant megölték. Jelen helyzetben ez meglehetősen fölösleges, csak úgymond filler jelenet. Azt az érzetet kapjuk, hogy a 8. évadban az alkotók igyekeztek minél több színészt minél több részben megjelentetni. Mondjuk: talán.

Igazából lényegesebben erősebb is lehetett volna az epizód, ha csak Neganra és Gabrielre összpontosítottak volna. Be kell vallanunk ugyanis, hogy leginkább Negan és az előélete teszi elviselhetővé és nézhetővé az epizódot. Sokat kell ugyanis megtanulnunk a karakter apokalipszis előtti, majd az azt követő időszakáról, amennyiben figyelembe vesszük a képregényben alkalmazott bemutatását. Az alkotók vélhetően azért tértek el a rajzolt változat sztorijától és hagyták ki ezt mindeddig, hogy ezzel is erősítsék a karakter misztikusságát. A The Strangers horrorfilmje remek példa arra, hogy az ismeretlen egyértelmű módon terrort épít (a "Miért csinálod ezt velünk?" és a "Mivel otthon vagytok" olyan vonal, amely megunhatatlan és mai napig hidegrázást okoz). Gabriel miatt most nem kell aggódnunk, amúgyis tudjuk róla, nem az a szereplő, akit egy nagyobb kóborlóhorda fog megölni. Negan Gabriel gyónásra való felszólítását teljes mértékben elutasítja. Ő ugyanis úgy érzi, nem meggyilkolta Glennt és Abrahamot. Ő úgy érzi, jót cselekszik és megmenti az embereket, tegye ezt bármilyen eszközzel. Ennek hatására adta táborának a Megváltók nevet. Egyetlen dolgot bánt meg, az pedig korábbi gyengesége, amelyet családjával kapcsolatban nem tett meg.

(Visited 1434 times, 1 visits today)

Ami még érdekelhet

Írj hozzá megjegyzést!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.