Westworld 1. évad 1. rész online magyarul(HD)

Westworld 1. évad 1. rész online magyarul(HD)

Ez a felülvizsgálat spoilereket tartalmaz.

1.1 Az eredeti

Mint a régóta várt mozdony, amely először kerül Tucsonba, a Westworld végül itt van. Sokan a HBO-nál ma is ugyanolyan tisztelettel és optimizmussal várják, mint a régi nyugatról származó híres vasúti város 1880-as lakosa, aggodalmasan figyelve, ahogy a füstfelhők az elhalványuló arizoni fény alatt. Természetesen, a por, a lovak, a lőfegyverek, sőt a széntüzelésű motorok ellenére a romantikus korszakból a Westworld nem nyugati; de tudjuk, hogy Észak-Amerikában sem található.

Ez inkább a többéves munka, az újrahasznosítás, a balloning költségvetések és a nagy presztízs hálózatra jellemző nagy elvárásoknak a csúcspontja, különösen akkor, ha olyan műfajokat játszik, mint az óvók és a sci-fi. És amikor mindez együtt jár azzal a ténnyel, hogy Jonathan Nolan, a The Dark Knight és az Interstellar forgatókönyvírója a Michael Crichton kultikus klasszikusával együtt teremtette és alakította át ezt a sorozatot Lisa Joy-vel, a sorozatok premierje olyan fantasztikus, mint bármilyen automatizált gyilkolás gép.

Szerencsére boldog hír, hogy ez a vaslovag ma este az első Westworld-epizódban, az Eredetiben van. Bármilyen gondot is okozhat a sorozat a színfalak mögött, a kész termék (legalább az első órában) olyan zökkenőmentes és lenyűgöző, mint Dr. Robert Ford animatronikus alkotásainak egyike.

Ez a ravaszság jelenik meg a nagyon nyitó jelenetekben, ahol a Crichton 1973-as azonos nevű filmjét ismerő Nolan (aki szintén az epizódot irányította) és Joy forgatókönyve egy elkeseredett és tökéletesen hangszerelt hurokba dobta. Azok számára, akik soha nem látták az eredeti Westworld-t, az általános felállás az, hogy két Chicago-i barátai azt tervezik, hogy a Westworld-ot meglátogatják. Az egyikük számára ez az első alkalom a városban, míg a másik egy régi profi. Pár percen belül azonban mindketten feltörnek Yul Brynner hírhedt Gunslinger robotját (a Fekete embert) halottnak és a város pirítósává.

Ezzel ellentétben a Westworld (2016) egy látszólagos variációval nyílik meg ugyanazon a matricán, de most már csak a robot egyik nézőpontjából ismert. A neve Dolores Abernathy, és ahogyan Evan Rachel Wood játszotta, ő az édes rózsaszínű ártatlanság képe. Míg kezdetben Doloresot látjuk Jeffrey Wright megnyugtató hangjának tesztelésével, annak ellenõrzésével, hogy kifejlesztett-e valódi önismeret-tapintást - például a Tread-tesztet a Blade Runner-ben (nem ez a két hasonlóság közül az utolsó) - a tényleges a kezdet mutatja, hogy az életszerű Dolores valóban hajlamos.

Tudjuk, hogy ő szintetikus, de minden más róla eredetinek számít, beleértve az édesapja iránti szeretetét, az akvarell iránti szenvedélyét, és mélységes elismerését Isten országának széleskörű kilátásaiért. Még valami hasonlít egy őszintén fejlett társadalmi életre. Így lép be Teddy Flood (James Marsden), frissen a szó szoros. A Turing-tesztből tudjuk, hogy Dolores úgy van programozva, hogy az újonnan érkezők egyszerűen csodálatosak, és ez szándékosan ellentétben áll Teddy érkezésével, jelezve, hogy ugyanolyan zöldfülű, mint a Westworld film főszereplői: egy turista, aki a közmondásos fehér kalap körül csinos robot lányok.

Dolores jól emlékszik Teddyre, azt sugallva, hogy talán ezek a robotok olyan emlékeket tartalmaznak, amelyek hosszabb ideig tartanak, mint egy nap, és még otthon is elviszi az apját ... csak Teddy nem az újonc; Ed Harris, mint a Gunslinger. A fekete ember. Annak ellenére, hogy a Brynner összes vonalát az eredeti filmben vette fel, mint a gazembert - egy olyan könyörtelen gépet, amely James Brolint kipusztította - ez a Gunslinger sokkal gonoszabb, mint az üveg és az acél. Ő egy férfi, hús és vér, és az ötlete a szórakoztató első éjszaka a Westworld-ban semmi köze sem a szalonokhoz, a kártyákhoz, sem a pizzához. Meggyilkolja Dolores apját, kedvesét, majd feltehetően megerőszakolja és megöli 50 lábát a holttestektől az istállóban.

Westworld 1. évad 1. rész online magyarul(HD)

Jó szórakozást a Westworld 1. évad 1. rész online magyarul(HD) -hoz

(Visited 2081 times, 1 visits today)

Ami még érdekelhet