Westworld 1. évad 10. rész online magyarul(HD)

Westworld 1. évad 10. rész online magyarul(HD)

Ez a felülvizsgálat spoilereket tartalmaz.

1.10 A kétkamarás elme

A Nolan testvérek által az évek során végzett filmek közül a Prestige talán a leginkább hibátlanul és bonyolultan tervezett. Úgy tűnik, hogy könnyedén elhelyező narratív réteget helyez el a narratív réteg fölé, végül a végeredmény a néző, aki a film struktúrájának mindig szédítő dizájnjáját keresi, anélkül, hogy zavart volna ... mégis valószínűleg hazudna, ha azt mondta, biztos, hogy mi volt az első alkalom, hogy figyeled. A lényeg az, hogy minden szálat egy filmes szőttesbe szőttek, ahol nem volt "csavar" vagy "feltárni"; ez teljesen a mesemondás mesterműveinek mesterműve volt.

Ezért, miért gondoltam többször a filmre a Westworld szezon-fináléjában, egy félelmetes eredmény, amelyben a rajongói elméletek megerősítést nyertek, néhány új kanyargó váratlanul megfordult, és mindenféle pokol kitört a TV-szezon záró pillanata alatt. megkérdőjelezte, zavarba ejtette, és megdöbbentette a közönségét. Több megtekintést is igényelhet minden néző számára, hogy megértse, miért tudta Dolores, és hogy miként vetette fel a golyót Robert Ford fejére - nem Anthony Hopkinsre - de a lényeg az, hogy ez történt, és úgy érezte, hogy katarakás Tette. Valójában néhány Ford utolsó szavai arról szóltak, hogy Beethoven és Mozart nem halt meg; egyszerűen zenét váltottak. Mennyire megfelelő, mivel ez az egész kilencven perces finálé a másodpercet sem veszítette el a crescendo elérésében, így a szezon hibáinak még (leginkább) is erényévé vált. Ezért Ford megkapta a kívánságát: nem halt meg, csak egy gyilkos történet részévé vált.

De pontosan hogyan megy ez a történet? Jól…

Robert Ford észreveszi, hogy Oppenheimer azt mondta: "Bármely ember, akinek a tévedései tíz évre tesznek kijavítani, elég ember." Nem szerényen utal rá, de Arnoldról is beszél.

Egész mai napig régóta feltételeztem, hogy Robert Ford megölte Arnoldt, mert partnere / frenémje szerint a robotok valóban érzékenyek voltak, és a park gonosz rabszolgaság volt számukra. Figyelembe véve, hogy dr. Ford egy bizonyos árnyalatban rosszabbul mosolygott, mint Hannibal Lecter bizonyos jelenetekben, miközben felidézte a nézeteltéréseket - nem is beszélve a Theresa Culling haláláról - ez könnyű volt folytatni. Bármennyire a baljós tábla képzeli ezeknek az androidoknak az alkalmazását, az igazság az, hogy a koncert valószínűleg nagyjából más irányba megy, egészen azon alapulva, amit a Ford úgy gondolja, hogy igazi alkalmazásaik vannak: ezek a "fogadó" érzékeny vagy elég hamar. És amikor ez megtörténik, akkor az emberiséget helyettesítik.

Arnold rájött, hogy a park valóban embertelen volt, és hogy az emlékezetüket folyamatosan törölni és valódi személyiségeik életmódot jelentenek ezeknek a valódi élőlényeknek. Lehet, hogy nem emberek, de ahogy Dolores úgy bizonyította, hogy megoldja "labirintusát", belül egy bizonyos öntudatot talál. Legalábbis így értette meg Arnold a labirintusot a három évad egyikében, amelyet az első évadban követtünk: események 34 évvel ezelőtt, amikor Arnold életben volt; több esemény 30 évvel ezelőtt, amikor William és Logan eljöttek a parkba; és a mostani események.

A park legkorábbi napjaiban, melyeket a múltbeli epizódokban képviseltek Arnold Dolores-dal beszélgetve, Arnold az első teremtést eszközként használta fel holt fia, valamint potenciálisan az egész emberiség helyére. A Bicameral Mind még akkor is megnyílik, amikor Dolores online először gyönyörűen hűvös jelenetet nyit. A finom kis fémdarabok kereténél Wood főnök ül és istenével beszél, olyan, mint egy Lost Paradise Paradise jelenet. És a Jonathan Nolan és Lisa Joy alkotói által írt epizód nem vonzza a párhuzamot, hiszen Arnold megtanította Doloresot is, hogy megcsodálja a Sistine-kápolna mennyezetén lévő Michelangelo-freskókat. Megmutatja Istenét, hogy elérje Ádámot, és meggyújtja ő valódi életet.

Westworld 1. évad 10. rész online magyarul(HD)

Jó szórakozást a Westworld 1. évad 10. rész online magyarul(HD) -hoz

(Visited 483 times, 1 visits today)

Ami még érdekelhet