Westworld 1. évad 3. rész online magyarul(HD)

Westworld 1. évad 3. rész online magyarul(HD)

Ez a felülvizsgálat spoilereket tartalmaz.

1.3 A Stray

"Amikor a legenda valósággá válik, nyomtassa ki a legenda."

Ezek híres szavak a történetekről, amelyeket elmondunk magunknak, elmagyarázzuk, hogy a kultúra átírhatja történelmét, valóságát és valószínűleg sorsát. Először a John Ford "The Man Who Shot Liberty Valance" (1962) című kiadványában szerepeltek, és abban az időben közvetlenül tükrözik a régi nyugat romantizációját, amikor egy újságíró nem hajlandó kinyomtatni az igazságot Jimmy Stewart évtizedes hazugságáról arról, hogy a hős a titkos rossz ember. És most a Westworld-ban Anthony Hopkins Fordja újra feltámasztja őket, miközben megkísérli felismerni, miért írta le a partner történetét, aki Arnold nevét viselte - a központ történeti könyveiből.

Mégis, még tovább lehet. A maga módján a Ford úgy gondolja, hogy ilyen hazugságot mond el magáról, hogy ezek a házigazdák szerszámok és semmi több. Azok az élettelen lények, amelyek felé teljes apátiát mutat, és akiknek a valódi érzéki öntudatát üldözik, bolondok. A pokol, még egy csendes beismerés is lehet, hogy egy balesetet szenvedő partner (vagy hallgatólagosan öngyilkosságot követelő) története csak egy újabb nyomtatott mítosz egy olyan történetben, amely csak sokkal feszültebb, mint néhány zaklatott mulasztás. A Westworld park olyan hely, amely lehetővé teszi a férfiak és a nők számára, hogy mítoszokat készítsenek magukról, annak ellenére, hogy az ellentétesnek tűnnek. És ezek az illúziók elkezdenek szétesni a The Stray, a Westworld legjobb epizódjában.

Az epizódot Neill Marshall irányítja, aki több filmes Game Of Thrones epizódot irányított. A Westworld-nak ugyanolyan viscerális minőséget kínál, ami egyre inkább úgy tűnik, hogy szándékos narratív megosztottságot jelent a házigazdák és a vendégek között, és a robotok egyre emberibbek és szimpatikusabbak, mint alkotóik.

Ez a fejezet megduplázódik a park néhány mechanikájának feltárásában is. Ez az anyag ismételten rávilágít arra, hogy ezeknek a gépeknek nincs más valódi gondolata, mint amit a Ford vagy alkalmazottai elhelyeztek benne. Megtanuljuk, hogy csak bizonyos modelleket kapnak "fegyverkiváltási jogosultságokként", ami okosan értelmezhető a hibák közelmúltbeli megítélése miatt. Emellett a Ford egy alárendeltjének figyelmeztet, hogy fedezze fel a robot meztelenségét. Ahogy Ford sziszeg, nincs semmiféle szerénység vagy szégyenérzet. Nem gondol arra, hogy nem hozott be.

Természetesen, még a jelenet előtt is ez mindenféle ellentmondásnak számít Dolores és Teddy egyszerű interakciói között. Az első epizódban, hogy valóban többet tudjon adni James Marsdennek, mint a pokolba lövöldözni, románságuk olyan mértékben kibővül, hogy kihívja a közönséget, hogy pillantást vetünk-e valódi vagy mesterséges dolgokra. Miután Teddy valójában néhány lehetőséget kap hősire, először egy másik női turistacímet fogad el az egyik mellékoldaláról, amely nem vonja maga után a haldoklást, és akkor is, amikor valóban megpróbálja megijeszteni egy másik vendéget a Dolores zaklatásától, két jelenet a pár között.

Az első valószínűleg egy ismerős beszélgetés, amelyet valószínűleg ezer alkalommal terveztek. El akarja hagyni a gyermekkori otthonát, és Teddy elriasztja őt, mert van némi számítása. Ahogy később elismerte, ez egy homályos háttértörténet, amelyet soha nem fecséreltek ki, de Dolores is tudatosan felhívja Teddy-t arra, hogy azt tanulta, hogy elég emberrel való kapcsolata van ahhoz, hogy megértse, hogy "egy nap" soha nem jelenti azt, azon a napon későn akarnak meghalni (amit akkor). Mindazonáltal, megkérdőjelezi a szabadság iránti kérését, ahogy Bernardre utal, az a legnagyobb kívánsága, és hogy Teddy az az ember, hogy ott vigyék oda, úgy tűnik, túl van benne a programja. Úgy érzi, ember.

Westworld 1. évad 3. rész online magyarul(HD)

Jó szórakozást a Westworld 1. évad 3. rész online magyarul(HD) -hoz

(Visited 311 times, 1 visits today)

Ami még érdekelhet