Westworld 1. évad 5. rész online magyarul(HD)

Westworld 1. évad 5. rész online magyarul(HD)

Olvassa el Dávid vitáját a poszt-epizód 5 Westworld rajongói elméletekről itt.

Ez a felülvizsgálat spoilereket tartalmaz.

1.5 Contrapasso

Ma este a Ford és Arnold pisztolyhúzó paradicsoma (vagy talán a pokol, ahogy azt a Contrapasso cím is jelenti) a Westworld legmeglepőbb epizódja volt. Bonyolultan ábrázolt és sűrűn kihívást jelentett, robbanások, elárulások, robotos transzcendencia pillanatai voltak, amikor a házigazdája megtörte "szerény kis hurokát", sőt megerősítette a valódi mesterségességet Maeve-ben.

A Dolores és William felhúzta a nyúl lyukat, miközben a feszültséget figyelemre méltó fokokra emelte. A csoport ezen a héten találta magát egy temetőben, egy Pariah nevű város szélén, egy olyan vizuális élményben, amely azt sugallja, hogy a Westworld óriási temető azoknak a házigazdáknak, amelyek mindegyike ezer halálesetet szenvedett el, és azok a vendégek, akik valószínűleg szenvednek egy igazat a szezon végéig bekövetkezett búcsúzás, valamint a szerencsés nyugati vizualitás, amely a Sergio Leone "The Good", "The Bad" és a "The Ugly" című nagyszabású döntőjét idézi.

A logan cég nyilvánvalóan a park igazi külterületén van; Logan azt mondja, hogy míg Sweetwater úgy érzi, mintha a "bizottság" tervezte volna, ő szereti a távolabbi helyek csúfosságát, és azt sugallja, hogy "rawer" -nek érzi magát. William később sajnálja, hogy ő gondolja, hogy bárki tervezte ezt a parkot és leginkább Paria-t, nézd meg az emberiséget.

Ez valószínűleg nem teljesen téves, hiszen egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a Sweetwater és a korszerűbb frissítések a Ford érzékenységétől származnak, míg a park külső gyönyörűsége Arnold saját gyötrelméből származik gyermekének halála után. (Talán ezért építi fel saját vonzerejét Arnold legendás "Wyatt" gazemberével? Lehetséges, hogy végül saját Arnold vászonjáról saját művészi jelét hagyja?)

Ebben a kontextusban látjuk végül, hogy Dolores elfogja a Halott öltözött sereg más napjait és elhozta a Fordot. Ez egy csodálatos erőmű-jelenet Hopkins és Wood között, és úgy tűnik, túlságosan is tisztában van vele, hogy még mindig kapcsolatban áll Arnold távoli és eltemetett kódjával. Mintha tudná, hogy a Dolores-egységnek az alagsorba kell visszavonulnia, de ő az egyetlen "maradt" azon kívül, aki emlékszik Arnoldra. És ily módon a Ford olyan szentimentálisvá teszi őt, mint Bernard, aki saját magán közönségével van vele.

Ez a sorozata tele van rejtett, elhízott undertonesekkel, amelyekből úgy vélem, hogy a Dante Alighieri Inferno-ból származó olaszországi Contrapasso, amely a bűne és a bűntett közötti büntetés kapcsolatára utal, a címet érti. Lényegében a büntetésnek meg kell egyeznie az erkölcstelen bűnelkövetéssel (legalábbis a középkori normákkal).

Tehát a Ford világában van, ahol a gazdák szenvednek. Miközben Bernard a kegyetlen embereket felülmúlta, a Ford egyszerűen kegyetlenkedett nekik, és Dolores, nyilvánvalóan minden ember érzelmi kedvence, aki valaha találkozott vele, a "szerény kis hurok" pokolba száll át, közel a Sweetwater viszonylagos biztonságához, és így nincs helye a Pariah szenvedése körüli körben, amely úgy tűnik, hogy egyre közelebb áll a pokol kilencedik szintjéhez, ahol a Sátán lakik. És Ford-az a férfi, aki nem más, mint a gengszter lányának, hogy a vendégek "útjukat élvezhessék" - egészen szó szerint az õ ördögje felügyeli a gyötrelmet. Ezért miért udvariasan elbocsátja a "régi barátok" kérdését? A tipikus Hopkins-féle klasszikus fenyegetésnél a Ford vérfagyasztó mosollyal válaszol: "Nem, nem mondanám barátokat. Egyáltalán nem mondanám.

De itt és most Dolores továbbra is folytathatja kalandjait William és Logan segítségével. Ez azt jelenti, hogy találkozik Lawrenceével is, aki nevetséges gengszter nevet visel. Ez még tovább növeli a park megértését, hiszen William és Logan bemutatja a legtávolabbi peremterületeken a háború részeit. Nyilvánvalóan ezek a legérdekesebbek a Westworld-ban, és Logan mindig is rájuk álmodott. Ők még humorosan is Jesse James stílusú konföderációkat viselnek, akik soha nem lemondtak, és nem nevezték el a "Confederados" nevet. Logan meggyőzi William és Dolores, hogy elárulják a fehér kalapját és az uniós szövetségeket (az apja harcolt a Civil Természetesen a háború az eltiltó személyek oldalán).

Westworld 1. évad 5. rész online magyarul(HD)

Jó szórakozást a Westworld 1. évad 5. rész online magyarul(HD) -hoz

(Visited 81 times, 1 visits today)

Ami még érdekelhet