Westworld 1. évad 6. rész online magyarul(HD)

Westworld 1. évad 6. rész online magyarul(HD)

Ez a felülvizsgálat spoilereket tartalmaz.

1.6 Az ellenség

A Westworld több mint egy órája a Westworld-tól, az Ellenség volt a bemutató Thandie Newton bravura teljesítményének Maeve-nek.

Ott van a nyilvánvaló félelem a fizikai igények Maeve jelenetek, amelyek gyakran jelentenek őszinte közelkép a meztelenség, ami arra utal, szinte klinikai objektíve a testét. Mégis, ez az epizód paradox módon az olvasás legerősebb elutasítása, hogy a Westworld kifogás a női előadók kizsákmányolásához és alárendeléséhez. Biztos volt benne, hogy Newton-nak meztelennek kellett lennie a jelenetek többségéért, és az első sorrendben, ahol ő öltözött, izgalmas, büdös vendéget idézett elő, hogy megpróbálja megerőszakolni és halálra fojtani. De mindez a lusta TV-trófeák furcsa felforgatását szolgálja. Maeve - és kiterjesztése szerint a TV-sorozat egésze - visszaélnek és meghalnak, mert kitalálta a játék kliséit, és használta őket, hogy megtörjék.

A múlt héten könnyű volt arra következtetni, hogy Maeve megölte magát, hogy meglátogassa a valós világot, de ma este egyértelművé tette. Maeve lefelé halad Felix manipulálására, és végül Sylvesternek a várható megfélemlítéssel. A Westworld park fantáziájában olyan baba volt, amelyet el kell felejteni, és elfelejteni, de a "valóságban" szigorúan független és élesebb, mint azok a férfiak, akik megpróbálják irányítani, még az állítólagosan megváltoztathatatlan szkriptjeikkel is.

Természetesen az epizód kihívja függetlenségét, mivel ez csak egy újabb hatással van a programozásra. Felix vonakodva felidézi Maeve-nek, hogy ő született, nem született, és hogy minden gondolatát ott helyezték el. Mindazonáltal, saját bevallása szerint, a születés és a teremtés között eddig még kevés különbség van a jövőben, és még ha az ő "elme" is a programozás természete, akkor azt jelenti, hogy ő kevésbé életben vagy tudatosan, mint ez a két férfi? Talán a leginkább zavaró a vendégek jövőbeli biztonsága érdekében, Felix azt is megjegyzi, hogy a processzora sokkal gyorsabban működik, mint az emberi agy. És az epizód végére már húszévesre fordították az észlelés színvonalát, és olyan okos, mint egy rakéta tudós.

De még az utolsó hideg előtt is az éjszaka valóban hatalmas pillanata jött, amikor Maeve nyomást gyakorolt ​​Felixre, hogy hagyja, hogy járjon fel az emeleten, és meglássa a világ belső mechanikáját. Ez az, ahol Newton valóban ragyogott, és valószínűleg elnyerte az elődöntő státuszt az Emmysen a következő évben. Szavak nélkül Newton meg tudja fejezni félelmét és szivárványt - még akkor is, ha a karakterének nincs szó szerinti szíve - azon a felismerésen, hogy világa hazugság, és minden, amit ő drága, kegyetlen illúzió. Ő, szándékosan úgy tűnik, hogy rabszolga láncon, akik tanúi lehetnek az ő népének a piacon való romlására. Ez a kulturális olvasás szándékos, minden olyan apró, mint a ruha, amelyre Felixet kényszerítette arra, hogy ráálljon rajta, miközben az összes járókelőnek továbbra is alárendelt kedvtelésből tartják számon.

Ezekben a csendes pillanatokban is van egy bizonyos szépség, a robogó bivaly és a szarvas látta, hogy megtanulják járni. Maeve számára azonban csak a kést csavarja, olyan keserű, mint a tejszerű csontváz látványa, amelyből készült.

Ez a sorozat egyben a Ramin Djawadi zeneszerző bemutatója is, aki egy gyönyörű zenekari darabot ír, amely mind a pirítóst, mind pedig a gyilkos, 19. századi utópia mesterségét gyászolja. Talán azért, mert Maeve számára puszta pokol jelent. Ezt a legjobban ki kell emelni, amikor felismeri a lányának "álmait" (az egyiket kirabolták tőle, amikor a Natívek szétrepedtek), egy tényleges múltbéli élet eredménye. Ahogyan a reinkarnáció valósággá válik, most már tudja, hogy valóban egy boldog telepes életét élte meg a világ fáradt udvarán helyett ... és csak napról napra ellopták, egészen addig, amíg az emlékei is eltűntek. Mostanáig.

Westworld 1. évad 6. rész online magyarul(HD)

Jó szórakozást a Westworld 1. évad 6. rész online magyarul(HD) -hoz

(Visited 123 times, 1 visits today)

Ami még érdekelhet