Westworld 1. évad 9. rész online magyarul(HD)

Westworld 1. évad 9. rész online magyarul(HD)

Ez a felülvizsgálat spoilereket tartalmaz.

1.9 A jól megmért Clavier

Ez egy jól megtervezett sorozat jegye, hogy amikor egy "csavar" vagy egy nagy történet pont helyes előrejelzése, az elégedettségérzetet érez, szemben a csalódással. És még jobb, ez egy bizonyíték egy igazán fantasztikus történet minőségére, ha az elégedettség helyett egy nagyszerű kinyilatkoztatást (meglepő vagy nem) üdvözlünk és a katarzikus felszabadulást, amely a narratív növekvő hetekből és hetekből származik.

Így volt ma este a Westworld kilencedik epizódjában, amikor Bernard, Arnold, és különösen Robert Ford igazsága úgy tört ki, mint oly sok rosszul megtartott titok. Nem túlélni (túl sokat), de énekes és korai támogató voltam, amikor megjósoltam, hogy Bernard Lowe és Arnold Weber egy és ugyanaz. Mindazonáltal még a sokkot is megrémültem, amikor a darabok egymás mellé álltak Dolores-féle epiphanie-k között a múltjáról és a jövőjéről, és Bernard megtudta a csúnya igazságot arról, hogy miért kapott halott fiút, aki ezekben az években gyászolni kezdett. És ahelyett, hogy megnyugodna volna a titokzatos doboz, hogy megnyugodik, az izgalomtól kezdve a mesemondó lehetőségek végtelenül kibővültek. Feltéve, hogy természetesen nem láttuk Bernard végét.

Valójában az epizód véget vetett a komor gondolatnak, hogy Jonathan Nolan és Lisa Joy valóban megválasztották Jeffrey Wright-ot a tv-sorozattól. De mielőtt ezt a kellemetlen lehetőséget vesszük, csomagoljuk ki minden más következményeit, ami akkor történt, amikor Bernard eljutott a múltba.

Az a tény, hogy Bernard és Ford egy csendes helyiségben egy szív-processzorhoz jutott, valójában csak a múlt epizód egyike volt. A kezdők számára Maeve, aki más gazdákat irányít, már csak egy kis szakasz, hiszen csak a Fordnak látszik hozzáférni azokhoz a Jedi-szerű parancsokhoz a robotok számára. Ha 35 év után még nem osztotta meg azt más techie-vel, kétséges, hogy elhiszik, hogy a viselkedési osztály bármelyikének könnyű hozzáférése lenne az ellenőrzésekhez, sokkal kevésbé Felix, Maeve gyengén térdelt hentese, aki még mindig kezdő az ilyen bonyodalmak programozásához. De valahogy, a 9. epizód hitetlenkedő lépést tett, hogy Maeve képes volt ellenőrizni Bernardot.

Mivel semmi más ember sem érzi tudatában annak a ténynek, hogy Bernard Arnold robo-replika, tudta, hogy a Bernard a többi vendégtől külön rendszeren működik. Kifejezetten a program utasításainak különféle programjaival kell dolgoznia a Ford parancsával, hogy megakadályozza annak a lehetőségét, hogy a viselkedési részleg bármely csoportjának parancsnoksága véletlenül kivezesse Bernardot. Ennélfogva Maeve azon gondolata, akinek a hatalmát Felix szelíden ragaszkodta, hogy képes legyen átvenni a Bernard irányítását, legjobb esetben a slapdash.

Épp annyira hosszú ideig írtam volna, hogy Ford, aki ismét istenszerû hatalmakkal rendelkezik a házigazdák fölött, ténylegesen fenyegeti Bernard (aki fölött verbális parancsot kapott) és a kérdéses Clementine-trigger. Szerencsére még a Westworld is képes volt elszállítani a végső lövés kétségét. Ezek csak egy másnapi óriási csomópontok. És még az elismerően rohadt narratív ugrásoknál is van valami vonzó Blade Runner arról a megfigyeléséről, hogy "egy tolvaj vesz egy tolvajot." Ha csak Roy Batty elmondta Deckardnak, akkor talán ez a film kissé boldogabb lett volna a legtöbb családjának?

Mindenesetre az epizód gyorsan visszatér Bernardhez, Fordhoz és egy fegyverhez. Minden olyan jelenet, amely majdnem teljes egészében az Anthony Hopkins és Jeffrey Wright előadói párbajára támaszkodik, fantasztikus lesz. Tehát az epizód legnagyobb része elkerülhetetlen öröm volt, hiszen minden tévedés leesett, és a Ford és Bernard végül képesek voltak társaikkal beszélni.

Westworld 1. évad 9. rész online magyarul(HD)

Jó szórakozást a Westworld 1. évad 9. rész online magyarul(HD) -hoz

(Visited 438 times, 1 visits today)

Ami még érdekelhet